REGLAMENT VALLÈS DRAC RACE 2020

ART. 1   ORGANITZACIÓ

VALLÈS DRAC RACE és una prova esportiva catalogada com a CURSA DE MUNTANYA, amb diferents curses a celebrar dintre del mateix dia, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, entitat sense ànim de lucre, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i d’altres administracions, així com amb el suport de diferents entitats privades.

ART. 2   LA PROVA

VALLÈS DRAC RACE consta de cinc distàncies

VALLÈS DRAC TRAIL és una cursa de resistència en muntanya que transcorre principalment per corriols i pistes que donen una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb part de recorregut tècnic amb forts desnivells i per la que cal una preparació física prèvia. El recorregut és d’aproximadament 48,5 km i 2.200 metres de desnivell positiu.

HALF DRAC TRAIL és una cursa de mitja distància en muntanya que transcorre per corriols i pistes que travessen el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de nord a sud, compartint recorregut amb la segona meitat de la Vallès Drac Trail. El recorregut és d’aproximadament 24 km i 1.100 m de desnivell positiu i compta amb trams tècnics per als que es recomana una preparació prèvia.

L’ESQUENA DEL DRAC és una cursa de muntanya d’iniciació que transcorre per corriols i pistes de l’entorn immediat de Terrassa. El recorregut és d’ aproximadament 11 km i 350 m de desnivell positiu. Compta amb un petit tram tècnic per corriol de baixada per al que es recomana haver realitzat una pràctica prèvia d’atletisme per muntanya.

DRAC PARC  és una cursa / Caminada de muntanya  que transcorre per corriols i pistes de l’anella verda de Terrassa, arribant fins el Parc Audiovisual de Catalunya. El recorregut és de 5 km  i 150 m de desnivell positiu. Discorre per un circuit fàcil per a tots els nivells.

VALLÈS DRAC KIDS La cursa pels més petits en un circuit de cross de 1,5 km amb poc desnivell.

CATEGORIES KIDS:

DRAC MENUTS      nascuts entre 2012 i 2014  ( poden anar acompanyats sense rebre ajuda)

DRAC XICS              nascuts entre 2010 i 2011

DRAC KIDS             nascuts entre 2008 i 2009

Els recorreguts s’han dissenyat d’acord amb la normativa d’usos del Parc Natural i amb el consens dels Ajuntaments i dels propietaris de les finques forestals de titularitat privada implicats.

ART. 3  DATA I LLOC

Data de celebració:

Diumenge 16 de febrer de 2020

Lloc de celebració (sortida/arribada): Parc de Les Nacions Unides, Terrassa (Barcelona)

Hores de Sortida:

VALLÈS DRAC TRAIL 48KM :     8:20 h.

HALF DRAC TRAIL 24KM :          10 h  (sortida desde Mura) *autocars disponibles +4€ (parc nacions Unides-Mura surten a les 8.15h)

L’ESQUENA DE DRAC 11KM :    10:15 h

DRAC PARC 5KM:   10.25h

DRAC KIDS:                       9.30 h.

DRAC XICS:                        9.30 h.

DRAC MENUTS:                9.30 h.

ART. 4.  CONDICIONS DELS PARTICIPANTS

Vallès Drac Trail –  Half Drac Trail – Esquena del Drac – Drac Parc:

Tenir 18 anys complerts o en el seu defecte portar autorització del pare/mare/tutor legal explícita i per escrit.

(descarregar formulari d’autorització a menors)

VEURE FORMULARI AUTORITZACIÓ MENORS

També és responsabilitat de cada participant l’haver obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar a una cursa de muntanya, així com del seu propi estat físic. Es recomana a tots els participants de VALLÈS DRAC TRAIL la realització d’un examen mèdic que acrediti l’aptitud per a la prova amb una data no superior als 12 mesos anteriors a la realització de la mateixa.

ART. 5.  PREUS INSCRIPCIONS

Places limitades a 1.480 participants entre totes les curses. En cas de disposar encara d’inscripcions el mateix dia de la cursa, l’organització es reserva el dret d’acceptar-les i entregar la bossa del corredor en una data posterior.

VALLÈS DRAC TRAIL – (200 dorsals)
PREU INDIVIDUALS:  ANTICIPADA 39 € (fins 31-01-2020)    NORMAL  45 € (a partir de 1 febrer 2020)

PREU PER EQUIPS: (40 parelles) (Inclou 1 xip a traspassar entre els 2 components de l’equip + 1 dorsal Terrassa-Mura i 1 dorsal Mura-Terrassa): ANTICIPADA 45 € (fins 31-01-20)    NORMAL  50 € (a partir de 1 febrer 2020)

​HALF DRAC TRAIL – (400 dorsals)

PREU ANTICIPADA 26 € (fins 31-01-20)    NORMAL  31 € (a partir de 1 febrer 2020)

L’ESQUENA DEL DRAC – (400 dorsals)

PREU ANTICIPADA 14 € (fins 31-01-20)    NORMAL  18 € (a partir de 1 febrer 2020)

DRAC PARC – (200 dorsals)

PREU ANTICIPADA 8 € (fins 31-01-20)    NORMAL  11 € (a partir de 1 febrer 2020)

INFANTILS (DRAC XICS, MENUTS, KIDS) – (200 dorsals)
PREU ANTICIPADA 3 € (fins 31-01-20)    NORMAL  5 € (a partir de 1 febrer 2020)

Els socis del Centre Excursionista de Terrassa tindran un descompte de 5 € a la Vallès Drac Trail, 3 € a la Half Drac Trail i 2 € a l’Esquena del Drac i Drac Parc i del 100% en les infantils. Per fer efectiu aquest descompte cal fer el pagament a la secretaria del CET.

Es disposa de 3 punts d’inscripció presencials a Terrassa: KÑERA ESPORTS (c/Voluntaris Olímpics, 75, dill. a diss. de 10 a 13 h. i de 17 a 20 h.) , a Decathlon Terrassa (Avda. Textil s/n, dill. a diss. de 10 a 21 h.) i al CENTRE EXCURSIONISTA DE TERRASSA (c/Sant Llorenç, 10, dill a div. de 18 a 21 h., només socis) on es recolliran inscripcions fins al dia 15/02 o fins a esgotar-se el total d’inscripcions.

La inscripció no confirma la plaça sense el corresponent pagament de la mateixa. Per a recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI i la targeta federativa per aquells que la disposin, així com l’autorització de menors en cas que sigui necessari. Tant el dorsal com la bossa del corredor es podran recollir el dia abans de la cursa o al Parc de les Nacions Unides el mateix dia de la cursa. Els corredors de la Half Drac Trail recolliran, dorsal amb xip integrat i la bossa del corredor també en aquest punt, abans d’agafar el bus o anar amb cotxe fins a Mura. L’organització pot reservar dorsals per a compromisos diversos i atenció a col·laboradors de les curses.

Previ a la sortida, els dorsals es podran recollir junt la  bossa del corredor a Decathlon Terrassa durant divendres 14 (de 17 a 20 h.) i el dissabte 15 (de 12 a 18 h.) i també a partir de les 7 h. al Parc de les Nacions Unides de Terrassa el mateix dia. Cal portar el dorsal en un lloc visible a la part del davant.

En el cas de la Vallès Drac Kids, l’organització es reserva el dret de poder entregar el xip amb la bossa del corredor o el mateix dia de la prova. El xip és recuperable i el seu lloguer està inclòs amb el preu de la inscripció i s’haurà de col·locar sense doblegar, lligat al calçat amb brida que se li facilitarà. No serà vàlid l’ús de xips alternatius o xips que no estiguin lligats al calçat. En cas de no retornar el xip, el corredor/a haurà d’abonar 6 € a l’organització. El corredor que porti dos xips al calçat serà desqualificat.

ART.6.   ASSEGURANCES INDIVIDUALS OBLIGATÒRIES PER A CADA MODALITAT

L’assegurança d’accidents per a les 3 distàncies principals és obligatòria per als que no tinguin la cobertura d’accidents específica per la competició, expedida per la FEEC (mínim llicència C) , la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) o altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme). També podran prendre part a les diferents curses els posseïdors de l’assegurança temporal contractada en motiu de la cursa. L’import de la llicència temporal és segons cursa:

Trail 48km +6 €.     Half Trail 24km +5€     Esquena del Drac 11km  +4€       Drac Parc 5km  +2,5€

ART. 7.  CLASSIFICACIONS I CATEGORIES

S’establiran les següents classificacions i categories per a cada una de les quatre distancies principals i per cada sexe. S’obsequiarà i es reconeixerà en un acte públic posterior a cada cursa, als tres primers classificats de cada categoria. En cas que en una categoria hi hagi 3 participants o menys, l’organització es reserva el dret d’entregar només premi al primer classificat/da.

GENERAL INDIVIDUAL MASCULÍ

GENERAL INDIVIDUAL FEMENÍ

SUB -14 (masculí i femení, només per la DRAC PARC . Nascuts el 2005 o després)

SUB-18 (masculí i femení, només per l’ESQUENA DEL DRAC Nascuts el 2002 o després.  A la DRAC PARC, Nascuts entre el 2002 i 2004)

SUB-23  (masculí i femení. Nascuts entre el 1997 i 2001 inclosos)

SÈNIOR (masculí i femení. Nascuts entre el 1996 i 1980 inclosos)

VETERÀ (masculí i femení. Nascuts entre el 1970 i 1979 inclosos)

MÀSTER (masculí i femení. Nascuts fins el 1969 inclòs )

DRAC MENUTS (masculí i femení)

DRAC XICS (masculí i femení)

DRAC KIDS (masculí i femení)

GENERAL PER EQUIPS  Vallès Drac Trail – 48 km ( MASCULÍ – FEMENÍ – MIXTE)

S’estableix una categoria per aquells equips formats per 2 components que cobreixin cadascun d’ells una meitat de la prova (Terrassa-Mura  ,  Mura-Terrassa) El component que surti de Mura prendrà el relleu del que surti prèviament de Terrassa a les 8:15 h. quan aquest arribi a la zona de control. La inscripció es farà de forma conjunta.

Els premis no són acumulatius. Qualsevol reclamació sobre aquest reglament s’ha de presentar per escrit a l’organització.

Horari previst entrega de premis:

INFANTILS –                    9.50 h.
ESQUENA DEL DRAC     11:50 h.

DRAC PARC                       11:50 h.
HALF TRAIL                     17:00 h.

VALLÈS DRAC TRAIL – 17:00 h.

ART. 8. MAPA I SENYALITZACIÓ

Tot el recorregut transcorre per senders i pistes senyalitzats per l’organització amb cinta plàstica segons les indicacions de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L’organització vetllarà per la bona senyalització del recorregut, repassant les cintes una estona abans del pas dels primers corredors. No obstant, es recomana consultar el mapa de la zona de forma prèvia i és altament recomanable portar el track gravat en un rellotge GPS per poder seguir l’itinerari en cas de vandalisme amb les cintes.

ART. 9    AVITUALLAMENTS I CONTROLS DE PAS (CP)

Els participants hauran de passar obligatòriament pels CP que estaran clarament visibles. A cada CP hi haurà personal de l’organització que verificarà el pas dels corredors i prendrà nota de les irregularitats que s’observin. Un equip escombra de l’organització realitzarà el recorregut tancant la cursa. Cal seguir en tot moment les indicacions del personal d’organització i de seguretat.

S’estableixen diferents avituallaments segons cada cursa, els quals seran líquids i sòlids, on s’hi disposarà aigua, refrescos, beguda isotònica, barretes, galetes, fruita, fruits secs i llaminadures. Els avituallaments seran punts per reomplir “camelbacks” i bidons. Els participants han de llançar els residus de l’avituallament dins del perímetre marcat per l’organització.

ART. 10.   SEGURETAT

L’organització situarà en determinats punts del recorregut i en els controls de pas, personal especialitzat encarregat de vetllar per la seguretat dels participants. És obligatori seguir les indicacions d’aquest personal, que estarà convenientment identificat. En cas d’abandonament cal comunicar-ho el més aviat possible al personal de l’organització i retornar el xip.

Tot el recorregut de les curses estarà obert al pas d’altres usuaris, siguin persones corrent o caminant, bicicletes o trànsit rodat. Inscriure’s a la VALLÈS DRAC RACE no significa l’ús privatiu i/o exclusiu de cap dels seus itineraris.

Els mitjans mèdics, sanitaris i de seguretat seran ubicats seguint les indicacions del Pla d’Autoprotecció de la prova. En cas que les Autoritats o la meteorologia ho aconselli, hi haurà un recorregut alternatiu que es comunicarà abans de la sortida afectada. Si el canvi de recorregut es decidís una vegada efectuada la sortida, aquest es comunicarà als participants al punt de control oportú. Un equip escombra tancarà la cursa, vetllant pels darrers participants.

ART. 11.  LÍMITS HORARIS

Temps màxim per completar les proves

VALLÈS DRAC TRAIL –       9:30 hores

HALF DRAC TRAIL –           7 hores.

L’ESQUENA DEL DRAC –  3 hores.

DRAC PARC –                       2 hores

El temps és suficient per completar el recorregut alternant córrer i caminar a ritme de marxa amb parades breus. Durant el recorregut no hi haurà uns temps límit per passar pels CP, a excepció del cas de Mura en la Vallès Drac Trail on a les 4,5 hores de cursa es tancarà el control. Els participants que vulguin seguir se’ls retirarà el dorsal, i podran continuar fora de carrera i sota la seva responsabilitat. En cas de males condicions meteorològiques o per raons de seguretat, si les forces i cossos de seguretat ho aconsellen, l’organització es reserva el dret d’anul·lar la prova, aturar la prova, modificar el recorregut o de variar els límits horaris. 

ART. 12.  ABANDONAMENTS I RETORNS

Els abandonaments només es podran efectuar als CP. Es procurarà per l’evacuació l’abans possible fins la zona d’arribada en tots aquells CP on es disposi de vehicles i places suficients, podent l’organització fer esperar a l’evacuació fins el pas del darrer corredor del CP on s’hagi produït l’abandonament. En cas de necessitat d’evacuació per accident o lesió que impedeixi l’aproximació a un dels punts de retorn, s’haurà d’intentar avisar a l’organització per tots els mitjans possibles contactant al telèfon d’emergències de la prova, alguna persona de control o d’assistència de seguretat per activar l’operatiu de rescat. Aquells qui abandonin hauran d’avisar obligatòriament a l’organització per mitjà d’un control.

L’organització de la cursa podrà retirar de la competició a un corredor, quan consideri que aquest tingui minvades les seves capacitats físiques o tècniques a causa de la fatiga, o les seves condicions no siguin les apropiades per continuar en cursa. A tal efecte podrà suspendre, escurçar, neutralitzar o aturar la cursa, per seguretat o causes de força major aliena a la seva voluntat (climatologia, etc.)

ART. 13. MATERIAL RECOMANAT (no obligatori)

Es recomana que cada participant haurà de disposar, per garantir la seva pròpia seguretat, del següent material (VALLÈS DRAC TRAIL i HALF DRAC TRAIL)

∙Jaqueta paravent (molt recomanable)

∙Samarreta màniga llarga o samarreta tèrmica (molt recomanable)

∙Gorra i/o Tubular

∙Guants

∙Malles llargues o perneres

∙Sistema d’hidratació (recipient 500 ml) (molt recomanable)

∙Barretes energètiques, gel o producte similar

∙Telèfon mòbil carregat  (necessari per a comunicació d’emergències)

∙Manta tèrmica (molt recomanable)

∙GPS amb track carregat (molt recomanable)

En cas que la previsió meteorològica (Servei Meteorològic de Catalunya) indiqui una alta probabilitat de

pluja o fred intens, es podrà obligar als participants portar qualsevol del material anterior relacionat, prèvia comunicació oficial de l’organització amb 24 h. d’antelació a la sortida.

ART. 14  SERVEIS ALS PARTICIPANTS

TRANSPORT DE BOSSES

Els corredors que ho desitgin de la Vallès Drac Trail podran deixar al Parc de les Nacions Unides fins a l’hora de la sortida, una bossa que la trobaran al CP de Mura identificada amb el seu dorsal. L’organització no garanteix el retorn immediat de les bosses dels participants que hagin anat passant per Mura, podent tornar-les fins les 14 h.

Els participants de la Half Drac Trail que ho destigin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una  bossa que podran entregar abans de la sortida de Mura i que podran recuperar a l’arribada.

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i que en vetllarà, declina tota responsabilitat vers el material contingut en aquestes bosses.

Al marge de l’obsequi/s al corredor i dels serveis habituals d’avituallament i cronometratge, l’organització procurarà per serveis accessoris com són massatgistes, dutxes, guardaroba i de canguratge pel cas només de la cursa Esquena del Drac (entre les 9,30 h. i les 12,30 h.)

Els participants de la Half Drac Trail que ho destigin podran utilitzar l’autocar que posa l’organització Terrassa-Mura. Al preu de 4 € S’ha de  comprar en el mateix formulari online en el moment de fer la inscripció HDT (l’organització organitzarà tants autocars com places online comprades). Sortiran des del Parc de les Nacions Unides el dia de la cursa entre les 8.15h i les 8.45h.

ART. 15  INFRACCIONS I DESQUALIFICACIONS

S’estableixen tres tipus d’infraccions:

Infraccions lleus. Es penalitzaran amb 1 hora:

∙No dur el dorsal en lloc visible

∙Modificar la forma o composició del dorsal

Infraccions greus. Es penalitzaran amb 2 hores:

∙Anticipar-se al senyal de sortida

∙Tallar o escurçar el recorregut sortint de l’itinerari marcat

∙Rebre assistència externa fora de les zones d’avituallament

Infraccions molt greus. Es penalitzaran amb la desqualificació:

∙Malmetre l’entorn natural o les propietats privades, molestar la fauna, o sortir dels camins i no seguir la normativa explicitada en els trams de zones sensibles

∙Llençar deixalles fora dels llocs designats

∙Fer servir qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut

∙Qualsevol desconsideració amb els membres de l’organització o participants de la prova

∙Finalitzar la prova més tard de l’hora de tancament del control d’arribada, fixada per l’organització

∙Passar pels controls de pas, més tard de l’hora de tancament dels mateixos

∙No auxiliar a un corredor accidentat (a excepció que ell/a ho autoritzi)

∙Alterar la senyalització del recorregut

∙Perdre el dorsal i el xip de cronometratge (els dos elements)

∙Portar dos xips facilitats per l’organització

ART. 16.  CANCELACIONS i/o CANVIS

Els participants podran anul·lar la seva inscripció i rebre una devolució del 75% de l’import acreditant lesió o malaltia que els impossibiliti realitzar la cursa en la data estipulada mitjançant un justificant mèdic. Per sol·licitar la devolució caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça  vallesdracrace@ce-terrassa.cat màxim el dia 13 de febrer a les 12h de la nit, mb el títol DEVOLUCIÓ INSCRIPCIÓ + NOM PARTICIPANT detallant les dades del participant (nom, cognoms, DNI i modalitat a la qual s’ha inscrit), motiu pel qual sol·licita la devolució de l’import de la inscripció i adjuntant:

-justificant mèdic que demostri la incapacitat per realitzar la prova

-còpia DNI

L’organització es reserva el dret d’admetre qualsevol devolució, segons sigui el motiu mèdic.

Només s’admetran canvis de titularitat del dorsal, mantenint la mateixa cursa o una cursa de distància inferior, reservant-se l’organització l’admetre qualsevol canvi a partir del 1 de febrer. En cap cas es retornarà cap import econòmic en cas de canvi de cursa/dorsal a menor distància. El participant inscrit podrà modificar les seves dades per error entrades en el procés de inscripció enviant e-mail a  vallesdracrace@ce-terrassa.cat

Pels participants inscrits s‘admetrà un canvi de distància sota les condicions següents:

– si hi ha places lliures al nou recorregut.

– si el canvi és una distància inferior no es retornarà la diferència.

– si el canvi es fa a una distància superior el corredor haurà d’abonar la diferència

ART. 17.  DRETS D’IMATGE

Els participants permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també els resultats, si finalitzen la cursa, seguint la normativa establerta. Tanmateix, accepten la possibilitat d’aparèixer a reportatges fotogràfics amb finalitat exclusivament informativa i promocional de la competició. L’organització es reserva els drets de prendre i recopilar imatges relacionades amb l’esdeveniment esportiu, fotografies, vídeos i informació de les proves en que els participants estan implicats, així com d’utilitzar-les per a difusió, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic o de promoció de l’esdeveniment exceptuant imatges de les masies, cases o altres construccions privades situades al recorregut.

Qualsevol projecte mediàtic o publicitari sobre VALLÈS DRAC RACE haurà de comptar prèviament amb el

consentiment per escrit de l’organització.

ART. 18.   CONSIDERACIONS

Els corredors i corredores assumiran els danys que es puguin causar a ells mateixos o a terceres persones i disposaran de l’assegurança especificada a l’article 6 d’aquest reglament. L’organització disposa de la corresponent assegurança de responsabilitat civil. L’organització es reserva el dret de modificar les bases de VALLÈS DRAC RACE o suspendre o modificar aquestes, davant una eventualitat o causa de força major (condicions climatològiques extremes). Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització.

Els inscrits a la cursa participen voluntàriament i sota la seva responsabilitat en la competició. Per aquest motiu, l’entitat organitzadora, els col·laboradors, els patrocinadors i els altres participants queden lliures de qualsevol responsabilitat civil.

En inscriure’s, tot participant accepta sense reserves el present reglament, l’ètica de la carrera i la normativa complementària que l’organització consideri necessari annexar.

ART. 19   MODIFICACIONS

Aquest reglament pot ser corregit i modificat en qualsevol moment previ a l’activitat esportiva per part

de l’organització.

Organitza

Col·laborador Oficial

Amb el suport de