REGLAMENT VALLÈS DRAC RACE 2024

LA CURSA ES DESENVOLUPA AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC, UN ENTORN FRÀGIL I QUE HEM DE RESPECTAR ENTRE TOTES. NO TAN SOLS EL DIA DE LA CURSA SINÓ SEMPRE QUE HI ACCEDIM,  HEM DE SER CONSCIENTS DE LA IMPORTÀNCIA DE LA NOSTRA CONDUCTA AIXÍ COM DONAR EXEMPLE ALS ALTRES USUARIS DEL PARC. ENTRE TOTES L’HEM DE PRESERVAR, CUIDAR I GAUDIR-LO AMB RESPECTE.

 

ART. 1   ORGANITZACIÓ 

VALLÈS DRAC RACE és una prova esportiva catalogada com a CURSA DE MUNTANYA, amb diferents curses a celebrar dintre del mateix dia, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, entitat sense ànim de lucre, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i d’altres administracions, així com amb el suport de diferents entitats privades.

 

ART. 2   LA PROVA

VALLÈS DRAC RACE és un esdeveniment de muntanya que consta de 4 distàncies: 

HALF DRAC TRAIL és una cursa de mitja distància en muntanya que transcorre per corriols i pistes que travessen el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de nord a sud, compartint recorregut amb la segona meitat de la Vallès Drac Trail. El recorregut és d’aproximadament 25 km i 900 m de desnivell positiu i compta amb trams tècnics per als quals es recomana una preparació prèvia.

 

L’ESQUENA DEL DRAC és una cursa de muntanya d’iniciació que transcorre per corriols i pistes de l’entorn immediat de Terrassa. El recorregut és d’aproximadament 11 km i 350 m de desnivell positiu. Compta amb un petit tram tècnic per corriol de baixada per al que es recomana haver realitzat una pràctica prèvia d’atletisme per muntanya.

 

DRAC PARC  és una cursa / Caminada de muntanya  que transcorre per corriols i pistes de l’anella verda de Terrassa, arribant fins al Parc Audiovisual de Catalunya. El recorregut és de 5 km  i 150 m de desnivell positiu. Discorre per un circuit fàcil per a tots els nivells.

 

VALLÈS DRAC KIDS · CIRCUIT CATALÀ FEEC ESCOLES DE TRAIL

Enguany, el dsissabte 25 de febrer,  entrem al calendari del circuit d’escoles de trail de la Federació, de la mà de Kames Kids, l’escola de trail del Centre Excursionista de terrassa. amb els següents 4 recorreguts i categories:

-Vallès Drac Kids (sub-12 i  sub 14) · 3,2km
-Vallès Drac Kids (sub-10)  · 2,5km
-Vallès Drac Kids (sub-8) · 1.5km
-Vallès Drac Kids (sub-6)  ·  1km

EDATS infantils:

Vallès Drac Kids (sub-6) –  Nascuts en 2018-2020

Vallès Drac Kids (sub-8) –  Nascuts en 2016-2017

Vallès Drac Kids (sub-10) –Nascuts en 2014-2015

Vallès Drac Kids (sub-12) – Nascuts entre 2012 i 2013
Vallès Drac Kids (sub-14) – Nascuts entre 2010 i 2011

Els recorreguts s’han dissenyat d’acord amb la normativa d’usos del Parc Natural i amb el consens dels Ajuntaments i dels propietaris de les finques forestals de titularitat privada implicats.

 

ART. 3  DATA I LLOC 

Data de celebració: Diumenge  25 de febrer 2024

Lloc de celebració (sortida/arribada): Parc de Les Nacions Unides, Terrassa (Barcelona). (veure mapa)

Desenvolupament de la jornada

De 9 h a 10.10 h . Curses Infantils Circuit Català Escoles de Trail
(9 h Sub 12-14 (9:30 sub 10) – (9:50 Sub 8) – (10:10 Sub 6).

9:45 – 25km •Half Drac Trail (sortida des de Mura). Autocars des de Parc NU de 8 h a 8.30 h.

10:30 h – 11 km •Esquena del Drac
10:45 h – 5 km •Drac Parc
10:50 h – Premis Infantils
12.15 h – Premis Curses 11km i 5km.
14 h – Premis Half Drac Trail 25 km.
Cloenda.

 

ART. 4.  CONDICIONS DELS PARTICIPANTS 

A les curses de 5km – 11km – 25km , tenir 18 anys complerts o bé venir acompanyat del tutor o bé portar autorització del pare/mare/tutor legal explícita i per escrit.

(Click per descarregar formulari d’autorització a menors) entregar en el moment de recollir el dorsal.

També és responsabilitat de cada participant haver obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar en una cursa de muntanya, així com del seu propi estat físic. Es recomana a tots els participants de VALLÈS DRAC TRAIL la realització d’un examen mèdic que acrediti l’aptitud per a la prova amb una data no superior als 12 mesos anteriors a la realització d’aquesta

ART. 5.  PREUS INSCRIPCIONS
 
SAMARRETA TÈCNICA MÀNIGA LLARGA OPCIONAL:   5€ 
Tallatge infantil

* La samarreta anirà amb els logotips de la cursa edició 2024

Les inscripcions rebudes a partir del 8 de febrer no tindran opció a samarreta.

Els socis del Centre Excursionista de Terrassa tindran un descompte del 5%

 Es disposa de 2 punts d’inscripció presencials a Terrassa amb descompte del 5% :

KÑERA ESPORTS (c/Voluntaris Olímpics, 75, dill. a diss. de 10 a 13 h. i de 17 a 20 h.) 

CENTRE EXCURSIONISTA DE TERRASSA (c/Sant Llorenç, 10, dill a div. de 18 a 21 h., només socis) on es recolliran inscripcions fins al dia 17/02 o fins a esgotar-se el total d’inscripcions.

La inscripció no confirma la plaça sense el corresponent pagament d’aquesta.

Per a recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI i la targeta federativa per aquells que la disposin, així com l’autorització de menors en cas que sigui necessari. Tant el dorsal com la bossa del corredor es podran recollir el dia abans de la cursa o al Parc de les Nacions Unides el mateix dia de la cursa. Els corredors de la Half Drac Trail  (si han de recollir el dorsal el mateix dia de la cursa) ha faran també en aquest punt ( parc Nacions Unides), abans d’agafar el bus.

 

ART.6.   ASSEGURANCES INDIVIDUALS OBLIGATÒRIES PER A CADA MODALITAT 

L’assegurança d’accidents per a les 3 distàncies principals és obligatòria per als que no tinguin la cobertura d’accidents específica per la competició, expedida per la FEEC (mínim llicència C) , la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) o altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme). També podran prendre part a les diferents curses els posseïdors de l’assegurança temporal contractada amb motiu de la cursa. L’import de la llicència temporal és segons cursa:

Half Trail 24km +4€    

Esquena del Drac 11km  +3€     

Drac Parc 5km  +3€ 

Infantils +2€

 

ART. 7.  CLASSIFICACIONS I CATEGORIES

S’establiran les següents classificacions i categories per a cada una de les quatre distàncies principals i per cada sexe. S’obsequiarà i es reconeixerà en un acte públic posterior a cada cursa, als tres primers classificats de cada categoria ( CURSA DRAC PARC,  Als 3 primers masculins i femenins de categoria absoluta i al primer/a de categoria per edats.. En cas que en una categoria hi hagi 3 participants o menys, l’organització es reserva el dret d’entregar només premi al primer classificat/da.

Categories Vallès Drac Race

  • GENERAL INDIVIDUAL MASCULÍ
  • GENERAL INDIVIDUAL FEMENÍ
  • SUB-18 (masculí i femení, només per l’ESQUENA DEL DRAC I DRAC PARC. Nascuts el 2006 o després)
  • SUB-23  (masculí i femení. Nascuts entre el 2001 i 2005 inclosos)
  • SÈNIOR (masculí i femení. Nascuts entre el 1984 i 2000 inclosos)
  • VETERÀ (masculí i femení. Nascuts entre el 1974 i 1983 inclosos)
  • MÀSTER (masculí i femení. Nascuts fins al 1973 inclòs)

DRAC KIDS, les curses van ja en funció de cada categoria:

Vallès Drac Kids (sub-6) – Circuit FEEC Escoles de Trail– 1km Sub 6:   Nascuts en 2017-2019

Vallès Drac Kids (sub-8) – Circuit FEEC Escoles de Trail-1.5km Sub 8:  Nascuts en 2015-2016

Vallès Drac Kids (sub-10) – Circuit FEEC Escoles de Trail-2,5km Sub 10: Nascuts en 2013-2014

Vallès Drac Kids (sub-12) – Circuit FEEC Escoles de Trail-3,2km Sub 12: Nascuts entre 2011 i 2012
Sub 14: entre 2009 i 2010

 La Vallès Drac Kids es regeix pel  REGLAMENT FEEC CIRCUIT CATALÀ ESCOLES DE TRAIL

Els premis no són acumulatius. Qualsevol reclamació sobre aquest reglament s’ha de presentar per escrit a l’organització.

Horari previst entrega de premis:

10:50 h – Premis Infantils
12.15 h – Premis Curses 11km i 5km.
14 h – Premis Half Drac Trail 25 km.
Cloenda.

 

 

ART. 8. MAPA I SENYALITZACIÓ 

Tot el recorregut transcorre per senders i pistes senyalitzats per l’organització amb cinta plàstica segons les indicacions de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L’organització vetllarà per la bona senyalització del recorregut, repassant les cintes una estona abans del pas dels primers corredors. Tanmateix, es recomana consultar el mapa de la zona de forma prèvia i és altament recomanable portar el track gravat en un rellotge GPS per poder seguir l’itinerari en cas de vandalisme amb les cintes.

 

ART. 9    AVITUALLAMENTS I CONTROLS DE PAS (CP) 

Els participants hauran de passar obligatòriament pels CP que estaran clarament visibles. A cada CP hi haurà personal de l’organització que verificarà el pas dels corredors i prendrà nota de les irregularitats que s’observin. Un equip escombra de l’organització, realitzarà el recorregut tancant la cursa. Cal seguir en tot moment les indicacions del personal d’organització i de seguretat.

S’estableixen diferents avituallaments segons cada cursa, els quals seran líquids i sòlids. Els avituallaments seran punts per reomplir “camelbacks” i bidons. Els participants han de llançar els residus de l’avituallament dins del perímetre marcat per l’organització.

 

ART. 10.   SEGURETAT

 L’organització situarà en determinats punts del recorregut i en els controls de pas, personal especialitzat encarregat de vetllar per la seguretat dels participants. És obligatori seguir les indicacions d’aquest personal, que estarà convenientment identificat. En cas d’abandonament cal comunicar-ho tan aviat com es pugui al personal de l’organització.

Tot el recorregut de les curses estarà obert al pas d’altres usuaris, siguin persones corrents o caminant, bicicletes o trànsit rodat. Inscriure’s a la VALLÈS DRAC RACE no significa l’ús privatiu o exclusiu de cap dels seus itineraris.

Els mitjans mèdics, sanitaris i de seguretat seran ubicats seguint les indicacions del Pla d’Autoprotecció de la prova. En cas que les Autoritats o la meteorologia ho aconselli, hi haurà un recorregut alternatiu que es comunicarà abans de la sortida afectada. Si el canvi de recorregut es decidís una vegada efectuada la sortida, aquest es comunicarà als participants al punt de control oportú. Un equip escombra tancarà la cursa, vetllant pels darrers participants.

ART. 11.  LÍMITS HORARIS 

Temps màxim per completar les proves

HALF DRAC TRAIL –           4.30h hores.

L’ESQUENA DEL DRAC –    3 hores.

DRAC PARC –                       2 hores

El temps és suficient per completar el recorregut alternant córrer i caminar a ritme de marxa amb parades breus. Durant el recorregut no hi haurà uns temps límit per passar pels CP. Els participants que vulguin seguir se’ls retirarà el dorsal, i podran continuar fora de carrera i sota la seva responsabilitat. En cas de males condicions meteorològiques o per raons de seguretat, si les forces i cossos de seguretat ho aconsellen, l’organització es reserva el dret d’anul·lar la prova, aturar la prova, modificar el recorregut o de variar els límits horaris.

ART. 12.  ABANDONAMENTS I RETORNS 

Els abandonaments només es podran efectuar als CP. Es procurarà per l’evacuació l’abans possible fins a la zona d’arribada en tots aquells CP on es disposi de vehicles i places suficients, podent l’organització fer esperar a l’evacuació fins al pas del darrer corredor del CP on s’hagi produït l’abandonament. En cas de necessitat d’evacuació per accident o lesió que impedeixi l’aproximació a un dels punts de retorn, s’haurà d’intentar avisar a l’organització per tots els mitjans possibles contactant al telèfon d’emergències de la prova, alguna persona de control o d’assistència de seguretat per activar l’operatiu de rescat. Aquells qui abandonin hauran d’avisar obligatòriament a l’organització per mitjà d’un control.

L’organització de la cursa podrà retirar de la competició a un corredor, quan consideri que aquest tingui minvades les seves capacitats físiques o tècniques a causa de la fatiga, o les seves condicions no siguin les apropiades per continuar en cursa. A tal efecte podrà suspendre, escurçar, neutralitzar o aturar la cursa, per seguretat o causes de força major aliena a la seva voluntat (climatologia, etc.)

ART. 13. MATERIAL RECOMANAT (no obligatori)

 Es recomana que cada participant haurà de disposar, per garantir la seva pròpia seguretat, del següent material (HALF DRAC TRAIL)

∙Jaqueta paravent (molt recomanable)

∙Samarreta màniga llarga o samarreta tèrmica (molt recomanable)

∙Gorra o Tubular

∙Guants

∙Malles llargues o perneres

∙Sistema d’hidratació (recipient 500 ml) (molt recomanable)

∙Barretes energètiques, gel o producte similar

∙Telèfon mòbil carregat  (necessari per a comunicació d’emergències)

∙Manta tèrmica (molt recomanable)

∙GPS amb track carregat (molt recomanable)

En cas que la previsió meteorològica (Servei Meteorològic de Catalunya) indiqui una alta probabilitat de pluja o fred intens, es podrà obligar als participants portar qualsevol del material anterior relacionat, prèvia comunicació oficial de l’organització amb 24 h d’antelació a la sortida.

 

ART. 14  SERVEIS ALS PARTICIPANTS

TRANSPORT DE BOSSES:

Els corredors que ho desitgin de la Vallès Drac Trail podran deixar al Parc de les Nacions Unides fins a l’hora de la sortida, una bossa que la trobaran al CP de Mura identificada amb el seu dorsal. L’organització no garanteix el retorn immediat de les bosses dels participants que hagin anat passant per Mura, podent tornar-les entre les 13h i les 15 h. a la zona d’arribada de terrassa.

Els participants de la Half Drac Trail que ho desitgin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una  bossa que podran entregar abans de la sortida de Mura i que podran recuperar a l’arribada a Terrassa.

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i que en vetllarà, declina tota responsabilitat vers el material contingut en aquestes bosses.

Al marge de l’obsequi/s al corredor i dels serveis habituals d’avituallament i cronometratge, l’organització procurarà per serveis accessoris  com són massatgistes, dutxes( denegat per restriccions gencat.cat) , guarda-roba  (entre les 11:30 a 13:30 h.)

 

AUTOCARS HALF DRAC RACE

Enguany l’organització inclou el preu de l’autocar a la inscripció seguint els models de sostenibilitat recomanats pel Parc Natural.  Els autocars Sortiran esglaonadament  des del Parc de les nacions Unides de Terrassa (punt d’arribada) entre les 8 h i les 8.30 h.

ART. 15  INFRACCIONS I DESQUALIFICACIONS

S’estableixen tres tipus d’infraccions:

Infraccions lleus. Es penalitzaran amb 1 hora:

∙No dur el dorsal en lloc visible

∙Modificar la forma o composició del dorsal

Infraccions greus. Es penalitzaran amb 2 hores:

∙Anticipar-se al senyal de sortida

∙Tallar o escurçar el recorregut sortint de l’itinerari marcat

∙Rebre assistència externa fora de les zones d’avituallament

Infraccions molt greus. Es penalitzaran amb la desqualificació:

∙Malmetre l’entorn natural o les propietats privades, molestar la fauna, o sortir dels camins i no seguir la normativa explicitada en els trams de zones sensibles

∙Llençar deixalles fora dels llocs designats

∙Fer servir qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut

∙Qualsevol desconsideració amb els membres de l’organització o participants de la prova

∙Finalitzar la prova més tard de l’hora de tancament del control d’arribada, fixada per l’organització

∙Passar pels controls de pas, més tard de l’hora de tancament dels mateixos

∙No auxiliar a un corredor accidentat (a excepció que ell/a ho autoritzi)

∙Alterar la senyalització del recorregut

∙Perdre el dorsal i el xip de cronometratge (els dos elements)

∙Portar dos xips facilitats per l’organització

ART. 16.  CANCEL·LAR PARTICIPACIÓ I CANVIS

Els participants podran anul·lar la seva inscripció i rebre una devolució del 100% de l’import acreditant lesió o malaltia que els impossibiliti córrer la cursa en la data estipulada mitjançant un justificant mèdic data màxima devolució 16 de febrer. Per sol·licitar la devolució caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça  vallesdracrace@ce-terrassa.cat màxim el dia 16 de febrer a les 23.59h amb el títol DEVOLUCIÓ INSCRIPCIÓ + NOM PARTICIPANT detallant les dades del participant (nom, cognoms, DNI i modalitat a la qual s’ha inscrit), motiu pel qual sol·licita la devolució de l’import de la inscripció i adjuntant:

justificant mèdic que demostri la incapacitat per realitzar la prova

-còpia DNI

L’organització es reserva el dret d’admetre qualsevol devolució, segons sigui el motiu mèdic.

Només s’admetran canvis de titularitat del dorsal, mantenint la mateixa cursa o una cursa de distància inferior, reservant-se l’organització admetre qualsevol canvi a partir de l’16 de febrer. El participant inscrit podrà modificar les seves dades per error entrades en el procés d’inscripció enviant e-mail a  vallesdracrace@ce-terrassa.cat

Pels participants inscrits s’admetrà un canvi de distància sota les condicions següents:

– si hi ha places lliures al nou recorregut.

– si el canvi és una distància inferior no es retornarà la diferència.

– si el canvi es fa a una distància superior el corredor haurà d’abonar la diferència

ART. 17.  DRETS D’IMATGE I DADES 

Els participants permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també els resultats, si finalitzen la cursa, seguint la normativa establerta. Tanmateix, accepten la possibilitat d’aparèixer a reportatges fotogràfics amb finalitat exclusivament informativa i promocional de la competició. L’organització es reserva els drets de prendre i recopilar imatges relacionades amb l’esdeveniment esportiu, fotografies, vídeos i informació de les proves en què els participants estan implicats, així com d’utilitzar-les per a difusió, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic o de promoció de l’esdeveniment exceptuant imatges de les masies, cases o altres construccions privades situades al recorregut.

Qualsevol projecte mediàtic o publicitari sobre VALLÈS DRAC RACE haurà de comptar prèviament amb el consentiment per escrit de l’organització.

ART. 18.   CONSIDERACIONS 

Els corredors i corredores assumiran els danys que es puguin causar a ells mateixos o a terceres persones i disposaran de l’assegurança especificada a l’article 6 d’aquest reglament. L’organització disposa de la corresponent assegurança de responsabilitat civil. L’organització es reserva el dret de modificar les bases de VALLÈS DRAC RACE o suspendre o modificar aquestes, davant una eventualitat o causa de força major (condicions climatològiques extremes). Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització.

Els inscrits a la cursa participen voluntàriament i sota la seva responsabilitat en la competició. Per aquest motiu, l’entitat organitzadora, els col·laboradors, els patrocinadors i els altres participants queden lliures de qualsevol responsabilitat civil.

En inscriure’s, tot participant accepta sense reserves el present reglament, l’ètica de la carrera i la normativa complementària que l’organització consideri necessari annexar.

ART. 19   MODIFICACIONS DEL REGLAMENT

Aquest reglament pot ser corregit i modificat en qualsevol moment previ a l’activitat esportiva per part de l’organització.

ORGANITZA

COL·LABORADOR OFICIAL

AMB EL SUPORT DE