TOTS ELS DETALLS

Itinerari:  Click per veure / descarregar itinerari 2022

Avís:: Seguint el manual de bones pràctiques de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, se’ns ha emplaçat a evitar el descens de la cursa  per la carena de Caus Cremats així com el descens del Turó de les Pedritxes, per protegir els corriols de l’erosió pel pas dels corredors.  Tanmateix, se’ns ha fet coneixedors de l’existència en l’entorn dels corriols esmentats, d’una espècie de falgueres termòfiles que cal protegir. Malgrat l’autorització rebuda les darreres edicions respecte al pas per aquests corriols, l’equip gestor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac  ens ha fet partícips a principis de febrer de la prohibició de pas en aquesta 8a edició.

Els canvis esmentats mantenen la distància original de 24 km. aprox. però es veuen lleugerament reduïts en desnivell  (uns +180 m. de reducció total respectivament) i disminueix la duresa del recorregut en el traçat alternatiu respecte el recorregut original.

Tipus: Trail

Quilometratge: 24

Punts de sortida: Mura, Oficina Informació del Parc Natural

Punts de pas:

Mura – Parc de les Nacions Unides, Terrassa

Half Drac Trail de 24 km i +1100 m de desnivell positiu, ha estat dissenyada en un 90% per corriols amb l’objectiu de donar a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac..

Data: 20/02/2022

Hora de sortida: 9.45 h

Lloc: Mura

Hora recollida dorsals:

L’organització prega la recollida anticipada a DECATHLON Terrassa!!

Divendres 18 de febrer a Decathlon Terrassa de 17.30h a 20.30h

Dissabte 19 de febrer a Decathlon Terrassa de 10.30h a 13h i a Parc nacions unides de 15h a 20.00h

Diumenge dia 20 de febrer al Parc de les Nacions Unides Terrassa a partir de les 7.15h

Temps per córrer la cursa: 6.30h

Trofeus: Als 3 primers masculins i femenins de categoria absoluta i categories per edats

Avituallaments: 5

PREUS INSCRIPCIONS
     CURSA             Preu                   Canvi de preu 15/01         Assegurança ( No federats) 
   24 km     │    28€ ( bus inclòs)           33€                              +4€

Inscripcions presencials:

●      Esports Kñera – c/Voluntaris Olímpics, 75   Terrassa

●      DECATHLON TERRASSA (secció running) – Avda. Textil s/n Terrassa

●      Centre Excursionista Terrassa (exclusiu per socis de l’entitat)

Bosses,   QUE FAIG AMB LES MEVES PERTANYENÇES A MURA?:

Els participants de la Half Drac Trail que ho destigin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una bossa que podran entregar abans de la sortida de Mura i que podran recuperar a l’arribada  a terrassa fins les 14h

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i vetllar-ne, no respon del contingut d’aquestes bosses.

AUTOCARS trajecte Terrassa-Mura
Enguany l’organització inclou el preu de l’autocar a la inscripció seguint els models de sostenibilitat recomanats pel Parc Natural.  Els autocars Sortiran esglaonadament  des del Parc de les nacions Unides de Terrassa (punt d’arribada) entre les 7.45 i les 8.30 h.

Abandonaments:

L’organització no garanteix l’evacuació immediata dels participants que abandonin en qualsevol punt del recorregut donada la dificultat d’accessibilitat. Si que procurarà pel seu retorn al Parc de les Nacions Unides de Terrassa mitjançant una furgoneta que traslladarà els corredors que ho demanin fins l’arribada. Donat que el vehicle no pot accedir a bona part del recorregut els corredors no accidentats que abandonin hauran doncs de baixar caminant en alguns casos fins als punts següents de recollida previstos i esperar que se’ls evacui, sempre amb previ avís a l’organització (no es garanteix el retorn immediat):

– CTRA. TERRASSA A TALAMANCA

Trencall Sant Lleïr/La Vall / Alzina del Sal•lari / La Barata / urb.Les Pedritxes / Can Roure

– MURA

– PARC AUDIOVISUAL

Horari lliurament trofeus:

INFANTILS                        Dissabte 18.45 h

DRAC PARC                         12,30 h

ESQUENA DEL DRAC          12:30 h.

HALF TRAIL                        17:00 h.

VALLÈS DRAC TRAIL         17:00 h.

DESCRIPCIÓ DE l’ITINERARI

Es tracta d’una travessa des del poble d’essència medieval Mura fins a Terrassa recorrent els darrers 24km del recorregut de Vallès Drac Trail. Un fantàstic recorregut des d’on s’obté una perspectiva aèria dels cims de la Mola i el Montcau, a més de vistes impressionants a Montserrat i els Pirineus.

El recorregut posa l’èmfasi en la descoberta dels paisatges del Parc Natural:

La travessa del poble és magnífica i ens convidarà a tornar-hi un altre dia per visitar-lo. Sortim per la Riera de Nespres, enfilant-nos cap a les proximitats del Puig de la Balma i des d’allà seguim en pujada pel camí que mena a les Coves de Mura fins a arribar al camí Ral de Terrassa a Mura, on podrem gaudir d’unes de les millors vistes de la jornada.

Avituallament 1

Arribats a la carena principal de l’Obac i el GR5, passem a prop de la Coma d’en Vila i l’Alzina del Vent, i deixant enrere el Coll de Boix ens desviem cap al Coll de Tanca. Continuem per corriols frondosos que ens porten a la font de la Pola i la Balma de la Porquerissa, per arribar al coll de Tres Creus

Avituallament 2

Retornats a la carena principal, deixem a l’esquerra l’impressionant serra de Castellsapera i a la dreta unes vistes magnífiques del Paller  de Tot l’Any i Montserrat. Passem per collet Estret i ens arribem al Pou de Glaç de l’Estepar, des d’on iniciarem un descens per camins inèdits i pocs freqüentats, fins al coll de la Riba.

Avituallament 3

Del coll de la Riba estant, afrontem l’últim tram de pujada fins al coll de les Foradades, per baixar tot seguit per la famosa Diagonal, en el flanc oest  de la serra de les Pedritxes fins al collet de Can Roure amb un pas previ pel Turó de Sant Joan amb vistes majestuoses de tot el Vallès.

Avituallament 4

D’aquí un trepidant descens ens portarà fins a la ciutat del cinema i per sota els plans del Bonaire on ja tindrem a tocar la línia d’arribada

El parc, un entorn fràgil a preservar

Vallès Drac Race se suma a potenciar les mesures per evitar danyar l’entorn i guardar el màxim respecte envers la flora, la fauna, el manteniment dels camins i les propietats privades. La ruta s’ha dissenyat d’acord amb la Normativa d’Ús del Parc Natural i en consens amb els seus gestors, així com amb el vistiplau dels propietaris de les finques forestals de propietat privada.