TOTS ELS DETALLS

Dorsals disponibles: 250 participants

Inscripcions : places esgotades.

Itinerari: Click per veure itinerari 2023  (susceptible a modificacions)

Tipus: Trail

Quilometratge: 25

Punts de sortida: Mura, Oficina Informació del Parc Natural

Punts de pas:

Mura – Parc de les Nacions Unides, Terrassa

Half Drac Trail de 25 km i +900 m de desnivell positiu, ha estat dissenyada en un 90% per corriols amb l’objectiu de donar a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac..

Data: 26/02/2023

Hora de sortida: 9.30 h des de Mura.

Lloc sortida: Mura

AUTOCARS trajecte Terrassa-Mura
Enguany l’organització inclou el preu de l’autocar a la inscripció seguint els models de sostenibilitat recomanats pel Parc Natural.  Els autocars Sortiran esglaonadament  des del Parc de les nacions Unides de Terrassa (punt d’arribada) entre les 7.40 i les 8.10 h.

Hora recollida dorsals:

L’organització prega la recollida anticipada a DECATHLON Terrassa!!

Divendres 24 de febrer a Decathlon Terrassa de 17.30h a 20.30h

Dissabte 25 de febrer a Decathlon Terrassa de 10.30h a 13h i a Parc nacions unides de 15.30h a 20.00h

Diumenge dia 26 de febrer al Parc de les Nacions Unides Terrassa a partir de les 7.00h

Temps per córrer la cursa: 7h

Trofeus: Als 3 primers masculins i femenins de categoria absoluta i categories per edats

Avituallaments: 5

Preus

SAMARRETA TÈCNICA MÀNIGA LLARGA OPCIONAL:   9€ 
Veure samarreta HOME: Click aquí
Veure samarreta DONA: Clik aquí 

*Color samarreta pendent de definir per l’organització

** La samarreta anirà amb els logotips de la cursa edició 2023

Les inscripcions rebudes a partir del 22 de gener no tindran opció a samarreta.

Inscripcions presencials:

●      Esports Kñera – c/Voluntaris Olímpics, 75   Terrassa

●      Centre Excursionista Terrassa (exclusiu per socis de l’entitat)

Bosses,   QUE FAIG AMB LES MEVES PERTANYENÇES A MURA?:

Els participants de la Half Drac Trail que ho destigin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una bossa que podran entregar abans de la sortida de Mura i que podran recuperar a l’arribada  a terrassa entre les 13h i les 16:30 h.

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i vetllar-ne, no respon del contingut d’aquestes bosses.

AUTOCARS trajecte Terrassa-Mura
Enguany l’organització inclou el preu de l’autocar a la inscripció seguint els models de sostenibilitat recomanats pel Parc Natural.  Els autocars Sortiran esglaonadament  des del Parc de les nacions Unides de Terrassa (punt d’arribada) entre les 7.30 i les 8.15 h.

Abandonaments:

L’organització no garanteix l’evacuació immediata dels participants que abandonin en qualsevol punt del recorregut donada la dificultat d’accessibilitat. Si que procurarà pel seu retorn al Parc de les Nacions Unides de Terrassa mitjançant una furgoneta que traslladarà els corredors que ho demanin fins l’arribada. Donat que el vehicle no pot accedir a bona part del recorregut els corredors no accidentats que abandonin hauran doncs de baixar caminant en alguns casos fins als punts següents de recollida previstos i esperar que se’ls evacui, sempre amb previ avís a l’organització (no es garanteix el retorn immediat):

– CTRA. TERRASSA A TALAMANCA

Trencall Sant Lleïr/La Vall / Alzina del Sal•lari / La Barata / urb.Les Pedritxes / Can Roure

– MURA

– PARC AUDIOVISUAL

Horari lliurament trofeus:

INFANTILS                        Dissabte 18.30 h

DRAC PARC                         12,00 h

ESQUENA DEL DRAC          12:00 h.

HALF TRAIL                        16.30 h.

VALLÈS DRAC TRAIL         16.30 h.

DESCRIPCIÓ DE l’ITINERARI

Es tracta d’una travessa des del poble d’essència medieval Mura fins a Terrassa recorrent els darrers 24km del recorregut de Vallès Drac Trail. Un fantàstic recorregut des d’on s’obté una perspectiva aèria dels cims de la Mola i el Montcau, a més de vistes impressionants a Montserrat i els Pirineus.

El recorregut posa l’èmfasi en la descoberta dels paisatges del Parc Natural:

La travessa del poble és magnífica i ens convidarà a tornar-hi un altre dia per visitar-lo. Sortim per la Riera de Nespres cap a l’est fins a trobar el camí de la Costa de la Mata, gran novetat d’aquest any. Un corriol frondós ens portarà per indrets verges a tocar del Pujol del Llobet i del Turó de la Roureda fins a la Bassa de la Mata, on prendrem el GR5 direcció la Coma d’en Vila i l’Alzina del Vent.

Avituallament 1

Arribats al camí ral de Mura, per sobre del Coll de Boix, agafem la pista que baixa cap a Matarodona i ens desviem posteriorment cap a l’Espluga. Continuem per corriols frondosos que ens porten per sota els castellots de Tanca fins a la font de la Pola i la Balma de la Porquerissa, per arribar al coll de Tres Creus.

Avituallament 2

Retornats a la carena principal, deixem a l’esquerra la impressionant serra de Castellsapera i a la dreta unes vistes fantàstiques del Paller de Tot l’Any i Montserrat. Passem per collet Estret i ens arribem al Pou de Glaç de l’Estepar, on agafarem un corriol que ens portarà fins al coll de sota la Torrota de l’Obac, seguint per pista ja fins al Coll de la Riba.

Avituallament 3

Del coll de la Riba estant, afrontem l’últim tram de pujada fins al coll de les Foradades, per baixar tot seguit per la famosa Diagonal, en el flanc oest de la serra de les Pedritxes fins al collet de l’Àliga, passat pel Turó de l’Os fins a arribar al Turó de Sant Joan, amb vistes majestuoses de la Mola i tot el Vallès.

Avituallament 4

D’aquí un trepidant descens ens portarà fins a la ciutat del cinema i per sota els plans del Bonaire on ja tindrem a tocar la línia d’arribada.

El parc, un entorn fràgil a preservar

Vallès Drac Race se suma a potenciar les mesures per evitar danyar l’entorn i guardar el màxim respecte envers la flora, la fauna, el manteniment dels camins i les propietats privades. La ruta s’ha dissenyat d’acord amb la Normativa d’Ús del Parc Natural i en consens amb els seus gestors, així com amb el vistiplau dels propietaris de les finques forestals de propietat privada.