TOTS ELS DETALLS

Click Track

Tipus:  Trail

Quilometratge: 48 km

Punts de sortida: Parc de les Nacions Unides, Terrassa 8:20h

Punts de pas: Terrassa – Matadepera – Vall d’Horta – Mura – Terrassa

Descripció de la ruta

Vallès Drac Trail de 48 km i +2200 m de desnivell positiu, ha estat dissenyada en un 70% per corriols amb l’objectiu de donar a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

.

.

.

.

.

.

.

.

INFORMACIÓ DE L’ANTERIOR EDICIÓ:

Data: 16/02/2020

Hora de sortida: 8:20h

Lloc: Parc de les Nacions Unides (Terrassa) , al costat de la B-40

Hora recollida dorsals:

Divendres 14 tarda de 17 a 20 h i dissabte 15 de 12 a 18h. a DECATHLON Terrassa (Avda. Textil, s/n) Imprescindible presentar DNI i llicència si s’està federat

Diumenge 16 de 7:15h a 7:45 h. a la sortida

Temps per realitzar la cursa: 9.30 h

Tall horari: Mura a les 4,5 h. de cursa – Meta a les 17:50

Places disponibles: 200

Trofeus: Als 3 primers masculins i femenins de categoria absoluta i categories per edats

Avituallaments: 8

_______________________________________

 INSCRIPCIÓ EQUIP de Relleus (24km Terrassa-Mura   / 24km    Mura-Terrassa)

Enguany presentem la possibilitat de participar amb equip de relleus!!

Es participarà per parelles en les tres categories:  Mixtes / Femení / Masculí i es competirà en format relleu.

El participant «1» iniciarà la cursa a la sortida (parc de les Nacions Unides sortida 8.20h ) en el mateix horari que els participants individuals i amb el mateix reglament. Recorrerà els primers 24 km de la Vallès Drac Trail i al pas per Mura, haurà de passar el xip a l’altre membre de l’equip «2» que haurà de completar els 24km que enllacen Mura amb terrassa.

La inscripció per equips Inclou:

-1 xip a traspassar entre els 2 components de l’equip

-1 dorsal  Terrassa-Mura 24km + bossa del corredor

-1 dorsal Mura-Terrassa 24km + bossa del corredor

_______________________________________

PREU INDIVIDUAL O EQUIPS:

ANTICIPADA 45 € (fins 31-01-19)    NORMAL  50 € (a partir de 1 febrer 2020)

Inscripcions presencials:

●      Esports Kñera – c/Voluntaris Olímpics, 75   Terrassa

●      DECATHLON TERRASSA (secció running) – Avda. Textil s/n Terrassa

●      Centre Excursionista Terrassa (exclusiu per socis de l’entitat)

Bosses :

Els participants de la Vallès Drac Trail que ho desitgin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una bossa que l’organització li deixarà a meitat de cursa (km. 24 Mura) Les bosses dels participants que hagin passat per aquest punt podran seran retornades fins les 14 h. a l’arribada.

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i vetllar-ne, no respon del contingut d’aquestes bosses.

Abandonaments:

L’organització no garanteix l’evacuació immediata dels participants que abandonin en qualsevol punt del recorregut donada la dificultat d’accessibilitat. Si que procurarà pel seu retorn al Parc de les Nacions Unides de Terrassa mitjançant una furgoneta que traslladarà els corredors que ho demanin fins l’arribada. Donat que el vehicle no pot accedir a bona part del recorregut els corredors no accidentats que abandonin hauran doncs de baixar caminant en alguns casos fins als punts següents de recollida previstos i esperar que se’ls evacui, sempre amb previ avís a l’organització (no es garanteix el retorn immediat):

– CTRA. CASTELLAR A ST. LLORENÇ SAVALL:

Àrea de Les Arenes / Revolt Fondo de la Vall de Mur / Vall d’Horta

– CTRA. TERRASSA A TALAMANCA

Trencall Sant Lleïr/La Vall / Alzina del Sal•lari / La Barata / urb.Les Pedritxes / Can Roure

– MURA

– PARC AUDIOVISUAL

Horari lliurament de trofeus:

INFANTILS –                     9.50 h.

ESQUENA DEL DRAC-DRAC PARC    11.50 h.

HALF TRAIL –                 17:00 h.

VALLÈS DRAC TRAIL –   17:00 h.

Es tracta d’una volta completa al massís, des d’on s’obté una perspectiva 360 º molt aèria dels cims de la Mola i el Montcau, a més de vistes impressionants a Montserrat, el Montseny i els Pirineus. El punt intermig és Mura, un municipi amb encant d’essència medieval.

El recorregut posa l’èmfasi en la descoberta dels paisatges del Parc Natural.

L’inici del recorregut té lloc al parc de les Nacions Unides de Terrassa, amb vistes al cim de la Mola que ens comença a mostrar el que ens espera.

Un cop abandonat aquest punt, es continua pels Plans del Bonaire, passant pel Club Egara, per enfilar uns corriols, en direcció a la rotonda de l’entrada de Matadepera.

Creuem Matadepera fins travessar el Camí dels Monjos al Torrent del Salt on agafarem trams alternats per pista o corriol que passant prop del Pujol, la Font de la Tartana i Can Torres, ens portaran fins la capçalera del Torrent del Sot del Sabater.

Avituallament 1

Baixarem pel costat del Pujolet,  amb vistes magnífiques de les Castellasses i la Mola, per després travessar la carena de l’Illa i arribar-nos a la riera de Matalonga.

Avituallament 2

Sortim vorejant la Furriola fins a cercar per camins frondosos el coll de Palomeres, per assolir la Vall d’Horta i descobrir-la des d’una vessant diferent, tot passant per masos centenaris i gaudint de vistes excepcionals de la vessant est de Roca Mur, el Montcau i les Fogueroses, fins arribar a l’espectacular indret del Marquet de les Roques que no ens deixarà indiferents.

Avituallament 3

Arribats al Marquet de les Roques , hem d’agafar forces perquè ens enfrontarem a un tram de pujada considerable, la Canal del Llor. Assolirem el Collet del Llor i d’aquí amb tendència descendent, arribarem a la carretera de Navarcles, sense trepìtjar-la, continuarem la baixada fins la casa de la Vall. D’aquí un camí ens durà fins el punt, on hem d’atravessar la carretera BV 1221 i des d’aquí ens plantarem a un altre indret preciós , Sant Lleïr. Passarem pel costat del mas i un ràpd descens ens durà fins a Mura,

Avituallament 4

La travessa del poble és magnifica i ens convidarà a tornar-hi un altre dia per visitar-lo. Sortim per la Riera de Nespres, enfilant-nos cap a les proximitats del Puig de la Balma i des d’allà seguim en pujada pel camí que mena a les Coves de Mura fins arribar al camí Ral de Terrassa a Mura, on podrem gaudir d’unes de les millors vistes de la jornada.

Avituallament 5

Arribats a la carena principal de l’Obac i el GR5, passem a prop de la Coma d’en Vila i l’Alzina del Vent, i deixant enrere el Coll de Boix ens desviem cap al Coll de Tanca. Continuem per corriols frondosos que ens porten a la font de la Pola i la Balma de la Porquerissa, per arribar a al coll de Tres Creus

Avituallament 6

Retornats a la carena principal, deixem a l’esquerra l’impressionant serra de Castellsapera i a la dreta unes vistes magnífiques del Paller de Tot l’Any i Montserrat. Arribats a Collet Estret, ens desviem cap al Turó de a Carlina. Un cop dalt farem un gran descens per la coneguda ruta dels Caus Cremats amb un paisatge insòlit i vistes majestuoses sobre l’altra cara de la Mola i Montserrat

Avituallament 7.

Del coll de la Riba estan, afrontem l’últim tram de pujada fins El Turó de les Foradades i la Moleta, per baixar tot seguit per la serra de les Pedritxes fins al collet de Can Roure amb un pas previ pel Turó de Sant Joan

Avituallament 8

D’aquí un trepidant descens ens portarà fins a la ciutat del cinema i per sota els plans del Bonaire on ja tindrem a tocar la línia d’arribada

El parc, un entorn fràgil a preservar

Vallès Drac Race se suma a potenciar les mesures per evitar danyar l’entorn i guardar el màxim respecte envers la flora, la fauna, el manteniment dels camins i les propietats privades. La ruta s’ha dissenyat d’acord amb la Normativa d’Ús del Parc Natural i en consens amb els seus gestors, així com amb el vist i plau dels propietaris de les finques forestals de propietat privada.

ITINERARI VALLÈS DRAC TRAIL