TOTS ELS DETALLS

Places disponibles: 250 participants

Inscripcions : Click aquí

Tipus:  Trail

Quilometratge: 48 km

Itinerari: Click per veure  itinerari 2023 (susceptible a modificacions)

Punts de sortida: Parc de les Nacions Unides, Terrassa (veure mapa)

Punts de pas: Terrassa – Matadepera – Vall d’Horta – Mura – Terrassa

Vallès Drac Trail de 48 km i +1900 m de desnivell positiu, ha estat dissenyada en un 70% per corriols amb l’objectiu de donar a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac..

.Data: 26/02/2023

Hora de sortida: 8:00h

Lloc: Parc de les Nacions Unides (Terrassa).

Hora recollida dorsals:

L’organització prega la recollida anticipada a DECATHLON Terrassa!!

Divendres 24 de febrer a Decathlon Terrassa de 17.30h a 20.30h

Dissabte 25 de febrer a Decathlon Terrassa de 10.30h a 13h i a Parc nacions unides de 15.30h a 20.00h

Diumenge dia 26 de febrer al Parc de les Nacions Unides Terrassa a partir de les 7.00h

Temps per córrer la cursa: 8.30 h

Tall horari: Mura a les 4,5 h. de cursa – Meta a les 16:30

Trofeus: Als 3 primers masculins i femenins de categoria absoluta i categories per edats

Avituallaments: 9

Preus

SAMARRETA TÈCNICA MÀNIGA LLARGA OPCIONAL:   9€ 
Veure samarreta HOME: Click aquí
Veure samarreta DONA: Clik aquí 

*Color samarreta pendent de definir per l’organització

** La samarreta anirà amb els logotips de la cursa edició 2023

Les inscripcions rebudes a partir del 22 de gener no tindran opció a samarreta.

Inscripcions presencials:

●      Esports Kñera – c/Voluntaris Olímpics, 75   Terrassa

●      Centre Excursionista Terrassa (exclusiu per socis de l’entitat)

Bosses :

Els participants de la Vallès Drac Trail que ho desitgin, se’ls facilitarà un dorsal petit extra per lligar a una bossa que l’organització li deixarà a meitat de cursa (km. 24 Mura) Les bosses dels participants que hagin passat per aquest punt podran seran retornades fins les 14 h. a l’arribada.

El Centre Excursionista de Terrassa, tot i vetllar-ne, no respon del contingut d’aquestes bosses.

Abandonaments:

L’organització no garanteix l’evacuació immediata dels participants que abandonin en qualsevol punt del recorregut donada la dificultat d’accessibilitat. Si que procurarà pel seu retorn al Parc de les Nacions Unides de Terrassa mitjançant una furgoneta que traslladarà els corredors que ho demanin fins l’arribada. Donat que el vehicle no pot accedir a bona part del recorregut els corredors no accidentats que abandonin hauran doncs de baixar caminant en alguns casos fins als punts següents de recollida previstos i esperar que se’ls evacuï, sempre amb previ avís a l’organització (no es garanteix el retorn immediat):

– CTRA. CASTELLAR A ST. LLORENÇ SAVALL:

Àrea de Les Arenes / Revolt Fondo de la Vall de Mur / Vall d’Horta

– CTRA. TERRASSA A TALAMANCA

Trencall Sant Lleïr/La Vall / Alzina del Sal•lari / La Barata / urb.Les Pedritxes / Can Roure

– MURA

– PARC AUDIOVISUAL

Horari lliurament de trofeus:

INFANTILS                        Dissabte 18.30h

DRAC PARC                         12,00h

ESQUENA DEL DRAC          12:00 h.

HALF TRAIL                        16.30 h.

VALLÈS DRAC TRAIL         16.30 h.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Es tracta d’una volta completa al massís, des d’on s’obté una perspectiva 360 º molt aèria dels cims de la Mola i el Montcau, a més de vistes impressionants a Montserrat, el Montseny i els Pirineus. El punt intermig és Mura, un municipi amb encant d’essència medieval.

El recorregut posa l’èmfasi en la descoberta dels paisatges del Parc Natural.

L’inici del recorregut té lloc al parc de les Nacions Unides de Terrassa, amb vistes al cim de la Mola que ens comença a mostrar el que ens espera.

Un cop abandonat aquest punt, es continua per tram urbà per anar a cercar el marge de la Riera de les Arenes,  en direcció al poble de  Matadepera.

Creuem Matadepera fins travessar el Camí dels Monjos al Torrent del Salt on agafarem trams alternats per pista o corriol que passant prop del Pujol, la Font de la Tartana i Can Torres, ens portaran fins la capçalera del Torrent del Sot del Sabater.

Avituallament 1

Baixarem pel costat del Pujolet,  amb vistes magnífiques de les Castellasses i la Mola, per després travessar la carena de l’Illa i arribar-nos a la riera de Matalonga.

Avituallament 2

Sortim vorejant la Furriola fins a cercar per camins frondosos el coll de Palomeres, per assolir la Vall d’Horta i descobrir-la des d’una vessant diferent, tot passant per masos centenaris i gaudint de vistes excepcionals de el vessant est de Roca Mur, el Montcau i les Fogueroses, fins a arribar a l’espectacular indret del Marquet de les Roques que no ens deixarà indiferents.

Avituallament 3

Arribats al Marquet de les Roques , hem d’agafar forces perquè ens enfrontarem a un tram de pujada considerable, la Canal del Llor. Assolirem el Collet del Llor i d’aquí amb tendència descendent, arribarem a la carretera de Navarcles, sense trepìtjar-la, continuarem la baixada fins la casa de la Vall. D’aquí un camí ens durà fins el punt, on hem d’atravessar la carretera BV 1221 i des d’aquí ens plantarem a un altre indret preciós , Sant Lleïr. Passarem pel costat del mas i un ràpd descens ens durà fins a Mura,

Avituallament 4

La travessa del poble és magnifica i ens convidarà a tornar-hi un altre dia per visitar-lo. Sortim per la Riera de Nespres, enfilant-nos cap a les proximitats del Puig de la Balma i des d’allà seguim en pujada pel camí que mena a les Coves de Mura fins arribar al camí Ral de Terrassa a Mura, on podrem gaudir d’unes de les millors vistes de la jornada. Arribats a la carena principal de l’Obac i el GR5, passem a prop de la Coma d’en Vila i l’Alzina del Vent, deixem enrere el Coll de Boix per seguir carenejant prop del turó de la Pola i arribar-nos al coll de Tres Creus

Avituallament 5

Retornats a la carena principal, deixem a l’esquerra l’impressionant serra de Castellsapera i a la dreta unes vistes magnífiques del Paller  de Tot l’Any i Montserrat. Passem per collet Estret i ens arribem al Pou de Glaç de l’Estepar, on agafarem un corriol que ens portarà fins al coll de sota la Torrota de l’Obac, seguint per pista ja fins al Coll de la Riba.

Avituallament 6.

Del coll de la Riba estant, afrontem l’últim tram de pujada fins al coll de les Foradades, per baixar tot seguit per la famosa Diagonal, en el flanc oest  de la serra de les Pedritxes fins al collet de l’Àliga, passat pel Turó de l’Ós fins arribar al Turó de Sant Joan, amb vistes majestuoses de la Mola i tot el Vallès.

Avituallament 7

D’aquí un trepidant descens ens portarà fins a la ciutat del cinema i per sota els plans del Bonaire on ja tindrem a tocar la línia d’arribada

El parc, un entorn fràgil a preservar

Vallès Drac Race se suma a potenciar les mesures per evitar danyar l’entorn i guardar el màxim respecte envers la flora, la fauna, el manteniment dels camins i les propietats privades. La ruta s’ha dissenyat d’acord amb la Normativa d’Ús del Parc Natural i en consens amb els seus gestors, així com amb el vist i plau dels propietaris de les finques forestals de propietat privada.